Posted in Teknologia, Viestintä

Tulevaisuuden toimistopuhelin

Moni ajan tasalla oleva toimistotyöläinen uskoo jo kulkevansa tulevaisuuden toimistopuhelin taskussaan. Siellä kun pullistelee Nokialainen tai muu kännykkä.

Ei kannata kuitenkaan jämähtää pelkästään 10-20 vuotta sitten opitun teknologian varaan.

Skype on monelle tuttu ohjelmisto koti-PC:ltä. Joku pitää sillä yhteyttä vaihto-oppilasvuotta viettävään jälkikasvuun, toinen katselee kun kaverit kuittailevat Teneriffalta hotellihuoneen parvekkeelta lomatunnelmia. Mutta kuinka moni käyttää samaa Skype-puhelinta työhönsä?

Puhelut ulkomaisiin matkapuhelimiin ja lankalinjoihin menevät Skypen kautta paikallispuhelun hinnalla. Myös suomalaisiin kiinteän linjan numeroihin Skype-puhelut ovat kohtuullisen hintaisia. Jos todella paljon soittelee toimistolta kiinteisiin numeroihin, voi hankkia kiinteähintaisen palvelun, jolla voi soitella ilman minuuttitaksaa.

Jos se nyt olisi niin erinomainen juttu, niin kaikkihan sitä käyttäisivät? Kännykkäkansa tarttuu kuitenkin helpommin nokialaiseen kuin PC:n kuulokkeisiin. Mutta kuten Anssi Vanjoki niin usein on sanonut, puhelimet ovat jo multimediatietokoneita.

Skype on saatavilla nyt myös matkapuhelimeen.

Skype Java sovellus

Puhelimen tehosta ja ominaisuuksista riippuen siihen voi ladata joko Skypen riisutun version tai täyden, PC-ohjelmaa vastaavan version. Riisuttu versio toimii tavallisissa puhelimissa ja täysi versio älypuhelimissa (Fring tai Truphone-ohjelmalla täydennettynä).

Tavallisia puhelimia varten riisutussa Skypessä on yksi huononnus täyteen versioon verrattuna. Sillä ei voi soittaa ilmaiseksi edes toisille Skype-käyttäjille. Kaikista, niin ulkomaan kuin paikallisistakin puheluista, menee paikallispuhelumaksu.

Ei tässä montaa vuotta kuitenkaan mene ennen kuin lähes kaikilla on taskussa älypuhelin, jossa on nopea WLAN ja 3G-datayhteys kiinteähintaisella kuukausimaksulla.

Sen jälkeen pienten toimistojen puhelujen lisäksi Skype voi välittää matkapuhelutkin – Soneran, Elisan ja DNA:n huolehtiessa datayhteyden toimivuudesta.