Posted in Teknologia

Näiden ohjelmointikielten osaajia tarvittiin töihin vuonna 2020

Ohjelmointikielten suosio näyttää pysyvän vakaana kun mittarina on projektien määrä. Osaajia ja heitä tarvitsevia työnantajia yhteen tuova verkkopalvelu Upwork on laskenut yhteen vuoden 2020 aikana palvelun kautta sovitut ohjelmointiprojektit. Tilastosta selviää samalla ne ohjelmointikielet, joiden osaajille on eniten kysyntää.

15 eniten käytettyä ohjelmointikieltä vuonna 2020 olivat (laskettu Upwork-palvelun kautta ostetuista projekteista):

 1. JavaScript
 2. CSS
 3. HTML
 4. Website Development
 5. PHP
 6. API Development
 7. WordPress
 8. HTML5
 9. Web Design
 10. Python
 11. Web Application
 12. API Integration
 13. jQuery
 14. MySQL
 15. React

Luettelossa on joitakin kohtia, joka pistää miettimään onko listan laatija ollut tietoinen mistä on kyse, mutta voi myös olettaa, että lista on tehty tarkasti sen mukaan, mitä projektin omistaja on ilmoituksessaan maininnut.

 • Website development -termillä on varmaankin haettu ohjelmoijaa, joka osaa olennaiset kielet ja teknologiat mitä verkkosivuston tekemiseen vaaditaan, kuten HTML, CSS, PHP, Javascript ja Mysql.
 • API development viittaa rajapintoihin, joiden avulla erilaiset ohjelmistot voi saada keskustelemaan keskenään.
 • WordPress on maailman suosituin sisällönhallinta- ja julkaisuohjelmisto, jonka perinpohjaisen osaajan on hallittava PHP, HTML/CSS, Mysql, ja Javascript.
 • Web design yleensä tarkoittaa verkkosivujen ulkoasun suunnittelua ja toteutusta. Vähintään HTML ja CSS on toteuttajan osattava.
 • Web application on sovellus joka tarvitsee yhteyden verkkopalvelimeen toimiakseen. Sellaisen tekemiseen tarvitaan useita teknologioita.

Mitään järisyttäviä muutoksia ohjelmointikielten suosiossa ei vuoden aikana ole tapahtunut. Julkaisimme noin vuosi sitten artikkelin, jossa listattiin Github-palvelussa olevien projektien suosituimmat kielet ja hakukoneiden yleisimmät ohjelmointikieliä koskevat haut. Hyvin pitkälle samat kielet listoilla ovat. Ainoastaan Java ja C eivät ole mahtuneet Upworkin suositumpien kielten listalle.

Maailmanlaajuisesti toimiva verkkopalvelu Upwork välittää freelancereille, konsulteille, ja kaikille väliaikaista työtä tarvitseville pieniä ja suuria projekteja. Tyypillisiä projekteja ovat esimerkiksi ohjelmointi, graafinen suunnittelu, kirjan oikoluku, markkinointitekstin kirjoitus, ja datan analysointi. Upwork on Yhdysvalloissa mutta palveluun on kirjautunut työn tekijöitä ja ostajia 180 maasta.

suosituimmat ohjelmointikielet: upwork infografiikka
Lähde: Upwork.

Pääotsikon kuva Arif Riyanto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *