Posted in E-kirjat, Kirjat

Matkaopas Espanjan erikoiseen historiallisen moderniin kaupunkiin Valenciaan

Niin kauan kun sisämaassa asuvat espanjalaiset ovat voineet matkustaa lomalle johonkin lämpimään, Valencia on ollut yksi heidän suosikkejaan. Vuosien kuluessa ja Valencian kohentaessa infrastruktuuriaan amerikkalaiset ja eurooppalaiset ovat löytäneet kaupungin. Jotkut ihastuvat Valenciaan historialliseen keskustaan, toiset ultramodernin taide- ja tiedealueen arkkitehtuuriin, jotkut suunnistavat rannalle, kun toiset osallistuvat paikalliseen fiestaan. Englanninkielinen Valencian matkaopas kertoo kuvin, kartoin ja sanoin kaikki näkemisen arvoiset paikat ja tapahtumat, joissa on aina jotain mielenkiintoista meneillään.

Valenciaa pidetään paella-ruokalajin alkuperäisenä kotina ja myös pyhän Graalin maljan kotina (malja on Katedraalin museossa esillä). Ne ovat kuitenkin vain kaksi erikoista asiaa Valenciassa, niitä nimittäin tässä vastakohtien kaupungissa riittää.

Otetaan esimerkiksi lepakko. Batmanin ystävät tietävät Gotham Cityn viittaavan New Yorkiin. Kaupungissa ei kuitenkaan ole mitään lepakkoon viittaavaa. Valenciassa lepakko sen sijaan on kaupungin tunnus niin pitkälle, että eläimen symboli löytyy julkisten rakennusten seiniltä, torneista, patsaista ja jopa kaduilta. Kadun alla kulkevien tunnelien ja putkistojen katuluukuissa nimittäin komeilee lepakko.

lepakko symboli viemärin kannessa kadulla


Matkaopas Valencia, Spain – The Key Sights, Places, and Events kertoo kuvien, karttojen ja tekstin avulla olennaisen tiedon mitä kaupunkilomalla on hyvä nähdä ja kokea. Mikäli matkaajalla on aikaa enemmän, opas neuvoo myös käyntikohteita Valencian lähiympäristössä.

Vaikka Espanjan rantaloma olisi jo tuttu ja koettu asia, aidon espanjalaisen kaupungin, kuten Valencian kulttuuri ja tavat poikkeavat melkoisesti muusta Euroopasta ja vielä enemmän suomalaisista tavoista. Hallitsivathan arabit aikoinaan lähes koko Iberian niemimaata viisisataa vuotta ja Francon pitkä diktatuuri päättyi vasta 1975. Oppaassa neuvotaan yleisimmät vuorovaikutustilanteet ja hämmennyksen aiheet, joihin matkailija saattaa törmätä.

Valencia, Espanja: vanha keskustaa

Jos jo pohdit parasta vuodenaikaa matkata Valenciaan, tässä pari vinkkiä. Kesäkuukaudet ovat melko kuumia ja etenkin kosteita – kaupunki on Välimeren ja kosteiden riisipeltojen läheisyydessä. Kesällä paikalliset viihtyvät rannalla tai lähtevät vuorille (joita sisämaassa riittää). Juhlia ja hyvää meininkiä vanhan kaupungin keskustan kuppiloissa on aina, mutta suurin fiesta Fallas maaliskuussa saa kaupunkilaiset aina mukaansa. Fiestan lämmittelytapahtumat alkavat jo helmikuun lopussa, mutta väkeä on joka tapauksessa Espanjasta ja muualta maailmasta todella paljon. Jos haluaa liikkua paljon ulkona joko kaupungissa tai sen ulkopuolella, niin syksy, talvi ja kevät ovat siihen parasta aikaa.

Kirjan voi ladata heti puhelimeen, tabletiin, lukulaitteeseen tai tietokoneelle esimerkiksi näistä kaupoista:
Amazon.com, Google Play Books, tai Kobo.

city of arts and sciences, Valencia, Espanja
playa des arenas, Valencia, Espanja

Kaikki artikkelin kuvat ovat Klaava Travel Guide –matkaoppaasta Valencia, Spain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *