Posted in Liiketoiminta

Mainokset tien varrelta saattavat pian putkahtaa auton näytölle

Onko mainonnasta tullut maailman suurimpia yrityksiä ohjaavaa liiketoimintaa? Suuryritykset käyttävät niin paljon aikaa ja vaivaa mainonnan kehittämiseen, että joskus voi epäillä suuren osan kaikesta tuotekehityksestä pyörivän mainonnan ehdoilla. Nyt autovalmistaja Ford on patentoinut Yhdysvalloissa innovaation, joka tuo tienvarsien mainostaulujen sisällön auton kojetaulun nöytölle.

Autosta ulos suunnatut kamerat ja niiden kuvia tulkitseva hahmontunnistusohjelma päättelee mitä mainostauluissa sanotaan, jotta taulujen sisällön saa muutettua helposti käytettäviksi toiminnoiksi auton näytöllä. Mikäli mainoksessa on osoite, navigaattorin voi käskeä ohjaamaan sinne tai jos näkyvissä on puhelinnumero, sitä koskettamalla voi soittaa asiakaspalveluun.

Jos mainonta on todella niin tärkeää liiketoimintaa, että yhden maailman suurimman autovalmistajan on syytä kehittää huipputeknologian avulla sovelluksia, joilla auton kuljettajaa ja matkustajia pommitetaan mahdollisimman tehokkaasti tiedotteilla jokaisen matkan aikana, niin silloin Ford on oikealla tiellä. Jonkinlainen siivu mainoksen aikaansaamasta asiakashankinnasta pitäisi luonnollisesti kilahtaa Fordin tilille.

Joku voisi ajatella, että tuota samaa teknologiaa ja sovellusta hieman muutettuna voisi käyttää tieturvallisuuden lisäämiseen esimerkiksi niin, että näytölle tulisi nopeusrajoitus- ja varoitusmerkkitiedoitteita. Mutta se ei ilmeisesti ole järkevää liiketoimintaa.

Ford ei suostunut uudesta innovaatiostaan tässä vaiheessa sanomaan muuta kuin patenttien olevan osa normaalia kehitystyötä, eivätkä kaikki keksinnöt välttämättä toteudu lopullisissa tuotteissa.

Onhan tässä vielä sellainenkin mahdollisuus, että Ford ajattelee 5 tai 10 vuotta eteenpäin, jolloin itseohjautuvat sähköautot saattavat ajella joidenkin maiden teillä. Koska kaikki ovat matkustajia, he voivat rauhassa katsella mainoksia vaikka koko matkan ajan.

The Next Web uutisoi. Artikkelin otsikkokuva David Evers.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *