Sen jälkeen kun yritys, kunta tai järjestö, joka suurella tarmolla ja työllä on saanut aikaiseksi kirjan aikaiseksi tärkeästä aiheesta tai omasta vaiheikkaasta elinkaarestaan, huomaa kirjan jakelun olevan julkaisuakin haastavampi homma, moni hermostuu koko touhuun. Jos hyvin käy ja koko painos saadaan jaeltua halukkaille lukijoille, mitä tehdään kun kirjoja ei enää kerta kaikkiaan ole? Ennen kuin rynnätään painotaloon tekemään uutta painosta, kannattaa harkita kestävämpää, edullisempaa ja helpompaa tapaa tuottaa omille asiakkaille ja yleisölle luettavaa: e-kirjaa.
E-kirja (elektroninen, digitaalinen kirja tai sähkökirja) on digitaaliseen muotoon talletettu kirja. Yleensä e-kirjassa on sama sisältö kuin painetussakin kirjassa, mutta erojakin voi olla. E-kirjaan voi laittaa kuvia mukaan tarvitsematta ajatella painokustannusten nousua. E-kirjaan voi myös sisällyttää ääntä ja videota jos se tuntuu järkevältä.
Yritykselle, kunnalle tai järjestölle, joka haluaa ilahduttaa sidosryhmiään mielenkiintoisella kirjalla, kirjan jakelu ja saatavuus on se todellinen koetus. Miksi tuottaa mitään suurella vaivalla, jollei sitä voi toimittaa halukkaalle yleisölle vielä vuosienkin kuluttua? Juuri tähän e-kirja on ratkaisu.
Kun e-kirja kerran on tehty, sen painos ei lopu. Teos on julkaisun yleisölle helposti saatavilla internetin kautta. Lukija voi ladata e-kirjan tietokoneelleen, tablet-laitteeseensa tai lukulaitteeseensa mistä ja milloin tahansa.
E-kirjoja voi lukea monella tavalla ja monella erilaisella laitteella. Yksi lukee kannettavalla tietokoneella sohvalla, toinen älypuhelimella junassa ja kolmas tablet-laitteella keittiössä. Kirja täytyy ainoastaan taittaa sellaiseen digitaaliseen formaattiin, jotta se on yhteensopiva kaikkien yleisten laitteiden kanssa. Tässä vaiheessa e-kirjohin erikoistunut yritys voi auttaa, joka myös testaa e-kirjan toimivuuden eri ympäristöissä.
E-kirjojen ja lukulaitteiden käyttötavoista lisää tietoa täällä.