Posted in Media

Mitä täsmällistä Suomen historiasta osaat kertoa ulkomaiselle yhteistyökumppanille?

Kävelin joskus Helsingin keskustan läpi Katajanokan venäläiseen ravintolaan ulkolaisten liikekumppanien kanssa, jotka olivat uteliaita tietämään lisää näkemistään historiallisista asioista. Vaikka kouluajoilta jotain Suomen historiasta muistinkin ja osasin perusasioita kertoa, jäi kuitenkin kaivelemaan tiedon epätäsmällisyys ja yleisyys. Silloin ei vielä helposti mukana kulkeva e-kirja mahtunut salkkuun eikä taskuun, josta olisi voinut kerrata kotimaan historian käännekohtia.

Suomen historian käännekohtia-kirjan kansikuva

Nyt tieto kulkee e-kirjan muodossa mukana lukulaitteessa, älypuhelimessa, tablet-laitteessa ja luonnollisesti kannettavassa tietokoneessa.

Jos minulla olisi ollut silloisten vieraiden kanssa Helsingin keskustan läpi kävelylläni historiaa avaava kirja käytössäni, olisin joko perehtynyt siihen matkalla tapaamiseen tai viimeistään paikan päällä.

Senaatintorilla olevassa patsaassa lukee Aleksanteri II, mutta aivan mainiosti torilla olisi voinut vetäistä esiin puhelimen tai lukulaitteen, hakea tekstihaulla nimi esiin ja kertoa vieraille hieman lisää minkä vuoksi hän oli patsaan arvoinen.

Täältä voi ladata ilmaisen Suomen historian käännekohtia-kirjanäytteen omalle laitteelle.