Posted in Matkat, Teknologia

Apple ja Volkswagen tekevät yhteistyössä sähköisen pakettiauton

Jo vuosia huhut Applen suunnitelmista ryhtyä autojen valmistajaksi ovat kiertäneet uutisissa ja blogeissa. Nyt The New York Times on vankasti sitä mieltä, että Apple ja Volkswagen ovat jo täydessä työn touhussa saadakseen kokonaan sähköllä toimivan pakettiauton tien päälle. Lehden mukaan Apple todellakin on pitkään hakenut sopivaa tapaa joko yksin tai yhteistyössä aloittaa autonvalmistus, mutta ei ole onnistunut ennen kuin VW:n kanssa.   

Applen ensisijainen tarkoitus käynnistää sähköauton tuotanto on henkilöstön kuljetukseen sopivan auton saaminen omaan käyttöön yhtiön Silicon Valleyn toimistoalueiden välille. Volkswagenin kanssa on päädytty ratkaisuun, jossa auto VW Transporter T6 tulee autovalmistajalta, ja Apple virittää sitä haluamakseen. Pakettiauto on itseohjaava, mutta siinä on kuljettaja valmiina tarttumaan ohjaimiin tarpeen vaatiessa.

VW T6 -pakettiauton runko, alusta ja pyörästö on suunniteltu pidettävän kuten ne tehtaalta normaalisti tulevat.  Apple korvaa monia osia, kuten kojelaudan ja penkit omilla komponenteillaan. Apple asentaa myös lisätietokoneita, sensoreita ja akut autoon. 

Oman henkilöstön kuljetukseen tarkoitettu auto tuskin on ainoa syy miksi Apple investoi miljoonia dollareita itseohjaavan auton kehittämiseen. Todennäköisesti se on osa oppimisprosessia, jossa yhtiö tutkii miten autoteollisuus ja autoteknologia toimii. 

Automatkailijoille tämä voi olla mielenkiintoinen juttu. VW on jo aiemmin kertonut vanhan hippi-kleinbussin sähköisestä versioista ID Buzz. Se on kokonaan sähköllä kulkeva retkeilykäyttöön suunniteltu pakettiauto, joka tulee myyntiin vuonna 2022. Mikäli tämä Apple/VW pakettiauto tulee saataville, moni automatkailija voi nähdä siinä mahdollisuuden nikkaroida kulkuväline uusille retkille. 

Applen touhu autojen parissa on melkoinen sotku, kuten The New York Timesin artikkelissa kerrotaan. Apple on yrittänyt tehdä autoa itse, mutta se ei onnistunut. Sen jälkeen yhtiö yritti vakuuttaa BMW:n, Mercedeksen, Lexuksen ja jodenkin muiden valmistajien johdolle, että tietokoneyhtiö tietää miten tulevaisuuden auto tehdään. Ei onnistunut sekään. Ilmeisesti Apple on VW:n kanssa löytänyt toimintamallin, jossa autovalmistaja tekee auton ja Apple virittää sitä haluamakseen.

Applen ja Volkswagenin yhteinen projekti on käynnissä, mutta alkuperäinen tavoite (valmis auto vuoden 2018 loppuun) ei tule toteutumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *