Posted in Pelit

10 Kaikkien aikojen kalleinta RPG-peliä

Videopelien tuotanto on kallista, ja niiden tekeminen vain kallistuu ajan myötä. Kun kasvavat graafiset vaatimukset vaativat enemmän aikaa pelien kehittäjiltä, koodaajilta, animaattoreilta ja suunnittelijoilta, samoin kuin kuluttajien puolelta tuleva tarve lisätä sisältöä ja pidentää pelien kestoa lisääntyy, niiden valmistuskustannusten nousu ei osoita mitään hidastumisen merkkejä. Tässä listaamme 10 kaikkien aikojen kalleinta RPG-peliä (Role Playing Game, roolipeli).

1. Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077:n arvioitu tuotantobudjetti on yli 121 miljoonaa dollaria, ja pelkästään sen kehitysbudjetiti on suurempi kuin monen tämän listan pelin budjetti yhteensä. Peliyhtiö CD Projekt Red tiesi, että heidän on käytettävä suuria summia varmistaakseen, että pelin fanikanta pysyy onnellisena. Lisättynä tuotantobudjettiin vielä noin 209 miljoonan dollarin mainontabudjetti, niin Cyberpunk 2077 on kaikkien aikojen kallein RPG-peli.

2. Star Wars: The Old Republic

BioWare loi vuonna 2011 pelin Star Wars: The Old Republic, jonka arvioitu budjetti oli yli 200 miljoonaa dollaria. Peli toi myös paljon tuottoja ja sen ansiosta BioWare sai lähes miljardin tulot.

3. Destiny

destiny pelin juliste

Vaikka on hieman kyseenalaista, voidaanko Destinyä pitää RPG-pelinä vai ei, siinä on kuitenkin paljon RPG-pelin tunnusmerkkejä. Sen kehittämiseen käytettiin 140 miljoonaa dollaria ja jos siihen lisätään inflaation vaikutus, summa vastaa nykypäivänä 151 miljoonaa dollaria.

4. Final Fantasy 7

Tämän pelin arvioitu budjetti oli 45 miljoonaa dollaria vuonna 1997 ja sen päälle tulivat vielä 100 miljoonan markkinointikulut. Yhteensä peliin upposi siis rahaa inflaation vaikutus huomioiden 127-231 miljoonaa dollaria. Final Fantasy -sarja ja itse Final Fantasy VII -brändi ovat olleet hyvin menestyksekkäitä, joten korkeat tuotantokustannukset eivät menneet hukkaan.

5. Genshin Impact

Arviolta yli 100 miljoonan dollarin budjetilla Genshin Impact kuuluu listamme sijalle viisi. Peli julkaistiin useilla alustoilla syyskuussa 2020. Pelin tulot olivat yli 60 miljoonaa dollaria pelkästään julkaisun ensimmäisellä viikolla, joten kehittäjä miHoYon nerokas sekoitus etsintää ja roolipelielementit ovat ansainneet pelille yli miljardin dollarin tulot tähän mennessä.

6. The Witcher 3: Wild Hunt

CD Projekt Red paljasti YouTubessa julkaistun taloudellisen esityksen aikana budjetin tähän peliin. The Witcher 3: Wild Huntin tuotantobudjetti oli noin 80 miljoonaa dollaria muunnettuna Yhdysvaltain dollareiksi.

Suuri budjetti oli ilmeisesti erittäin hyvä taloudellinen päätös, koska tuottoa oli yli 62 miljoonaa dollaria pelkästään vuoden 2015 ensimmäiseltä puoliskolta. Ottaen huomioon pelin suuren menestyksen, varsinkin sen esiosiin verrattuna, ei ole ihme, että CD Projekt Red on edelleen nimekäs pelivalmistaja.

7. Mass Effect: Andromeda

mass effect andromeda peli juliste

Pelillä oli arviolta 100 miljoonan dollarin budjetti mukaan lukien markkinointikustannukset. Se onnistui myymään arviolta 2,5 miljoonaa kappaletta ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, joten sen budjettiin käytetyt rahat saatiin takaisin hyvin nopeasti.

8. Too Human

Too Humanin tuotantoon kului yli kymmenen vuotta. Se on osittain kehitetty kolmelle erilliselle konsolille, joten ei ole ihme, että pelillä on yksi kalleimmista RPG-budjeteista. Pelin arvioitu budjetti oli noin 60–100 miljoonaa dollaria (arvo tänään 71–119 dollaria).

9. Rift

Rift on suosittu vapaasti pelattava MMORPG-tyyppinen peli (massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli). Se on yhä suosiossa, vaikka yhä useammat vapaasti pelattavat MMO:t (massiivinen monen pelaajan peli) ovat tulleet markkinoille ja vievät osan Riftin markkinaosuudesta. Trion Worldsin toimitusjohtajan haastattelussa Riftin budjetiksi paljastettiin noin 50 miljoonaa dollaria. Lisäksi päälle tulevat noin 10-20 miljoonan dollarin markkinointikulut, joten Riftin arvioidut kokonaiskustannukset voidaan asettaa 60-70 miljoonaan dollariin.

10. Final Fantasy 9

Final Fantasy 9:n budjetti oli noin 40 miljoonaa dollaria. Inflaatiokorjattuna kustannukset Final Fantasy IX:n tuottamisesta nousevat 59 miljoonaan dollariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *