Kun hinnakas, uusi puhelin saa tarpeeksi pahan tällin eikä suostu toimimaan niin kuin pitäisi, se voisi olla järkevä korjata. Aina korjaaminen ei kuitenkaan onnistu sillä ohut elektroninen laite on niin tiiviisti pakattu täyteen herkkiä komponentteja, että sitä rikkomatta edes kuoren avaaminen voi olla vaikeaa. Muutama yhtiö uskoo löytäneensä markkinaraon juuri tässä: korjattavissa puhelimissa, joiden osia voi asiakas itse vaihtaa. Tässä muutama vaihtoehto.
Fairphone, Teracube ja Shift suunnittelevat puhelimensa siten, että vähintään useimmiten viottuvat komponentit, kuten akku ja näyttö ovat uusittavissa. Normaalia pidempi takuu ohjelmistopäivityksille sisältyy näihin tuotteisiin usein myös.
Fairphone
Hollantilainen Fairphone on harjoitellut korjattavien puhelinten suunnittelua jo neljän tuotteen verran. Fairphone 4 on yhtiön uusin puhelin, jonka hinta lähtee 600 eurosta. Kuten aikaisemmissakin malleissa, viiden vuoden takuu ja ohjelmistopäivitykset sisältyvät hintaan. Kun takuuaika on umpeutunut, yhtiön verkkokaupasta voi tilata esimerkiksi uuden kaiuttimen, kameran tai akun ja laittaa sen itse viallisen komponentin tilalle.
Suomessa Fairphonen tuotteita myyvät ainakin Verkkokauppa.com ja Gigantti. Tietoturvaa ja tietosuojaa arvostava ostaja voi harkita Fairphone 4 ja 3 malleja varustettuna eOS-käyttöjärjestelmällä. Se on Android-ohjelmistosta tehty avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, joka ei vuoda eikä myy omistajansa henkilökohtaisia tietoja kenellekään.
Shift
Shift on saksalainen yritys, joka puhelinten lisäksi valmistaa myös tablet-laitteita ja kuulokkeita. Uusin puhelinmalli Shift6mq on suunniteltu niin helpoksi korjata, että valmistaja on uskaltanut laittaa ruuvimeisselin tuotepakettiin mukaan. Kuoret avautuvat yhtä ruuvia kiertämällä. Shift6mq on hinnoiteltu 633 euroon, ja aiempi malli Shift5me 333 euroon. Varaosia on tällä hetkellä kaupassa tarjolla akku ja näyttö.
Teracube
Teracube on Yhdysvalloissa toimiva yritys, joka antaa puhelimilleen neljän vuoden takuun. Yhtiön verkkokaupassa on muutama komponentti myynnissä (akku, näyttö, USB-portti), jotka voi vaihtaa itse. Muussa tapauksessa, samoin kuin takuukorjauksissa, puhelin lähetetään Yhdysvaltoihin korjattavaksi. Viimeisin malli Teracube 2e on hinnoiteltu 299 dollariin yhtiön verkkokaupassa.
Elektroniikkatuotteiden luotettavuuteen, korjattavuuteen ja korjausohjeisiin erikoistunut Ifixit-palvelu purkaa tuotteita, kuten puhelimia nähdäkseen mitä sisällä on ja miten hankala osia on vaihtaa. Tästä on tuloksena korjattavuusindeksi mistä voi tutkia miten helppo tai vaikea oma puhelin olisi korjata.