Posted in Kirjat, Matkat

Helsinki on matkailijoille entistä mielenkiintoisempi kaupunki, matkaopas näyttää uudetkin kohteet

Helsingissä tapahtuu kaikenlaista jatkuvasti, mutta ulkomailta kaupunkiin saapuva matkailija huomaa lähinnö keskustassa ja sen lähellä olevat uudet nähtävyydet. Sama koskee kotimaan turistia jos edellisestä käynnistä on muutama vuosi. Julkaisimme englanninkielisen Helsingin matkaoppaan vuonna 2016, mutta uusia tutustumisen arvoisia käyntikohteita on pääkaupunkiin nyt kertynyt jo niin useita, että oli aika päivittää matkaopas ajan tasalle. Huhtikuussa 2022 julkaisimme The Best of Helsinki -matkaoppaasta version 2.0.

Helsinkiä hyvin tunteva kansalainen voi tässä vaiheessa ihmetellä mitä muutamassa vuodessa on tapahtunut, että siitä opaskirja täytyy kirjoittaa? Tässä kaksi esimerkkiä uusista kiinnostavista nähtävyyksistä. Keskustakirjasto Oodi kiinnostaa vierasmaalaisia turisteja niin paljon, että heille järjestetään omia kiertokäyntejä rakennuksessa. Sauna on tunnettua suomalaista eksotiikkaa, jota tavallinen turisti ei kuitenkaan aina tohdi kokeilla. Kaksi meren rannalle rakennettua modernia designia edustavaa saunalaitosta ravintoloineen ovat paitsi mainoita käyntikohteita, ne myös tarjoavat helpon tavan tutustua suomalaiseen saunaan.

oodi kirjasto, helsinki
Oodi kirjasto.

Uutuuksien lisäksi pääkaupunkialueen kaikki hyviksi koetut vetonaulat opastetaan The Best of Helsinki -kirjassa. Matkaopas on jaettu seuraaviin osiin:

  • 10 parasta nähtävyyttä, joka tässä kirjassa tarkoittaa mielenkiintoisimpia kohteita nimenomaan ulkomaalaisen turistin silmin katsottuna.
  • 10 tapahtumaa ja paikkaa, joista paikalliset asukkaat pitävät ja joita ei kaikissa turistioppaissa mainita.
  • Helsingin ulkopuolella sijaitsevia kohteita matkailijoille, jotka haluavat tehdä päiväretken tai parin päivän matkan lähikohteisiin.
  • Kaikki hyvät kohteet Helsingissä eivät suinkaan mahdu 10 parhaan listalle, mutta kaikki matkaajaa kiinnostavat paikat ja tapahtumat on esitelty omassa luvussaan.
  • Suomalaisia tapoja esitellään lähinnä kohtaamisten kannalta. Esimerkiksi: joissakin kulttuureissa on tapana jututtaa kanssamatkustajia raitiovaunussa tai linja-autossa, mutta me toki tiedämme sen oikean tavan miten siellä kuuluu käyttäytyä. Kaupungin ravintoloita, baareja ja hotelleja esitellään pintapuolisesti, sillä matkailijoilla on usein omat puhelinsovelluksensa, joiden ravintola- ja hotelliarvosteluihin he luottavat.

Olemme Klaava Travel Guide -kirjasarjassa julkaisseet useita matkaoppaita, mutta edelleen pohdimme samaa asiaa jokaisen uuden kirjan ja uuden painoksen kanssa: (esimerkiksi) onko Helsingin Olympiastadion todellakin huippunähtävyys, jonne turistibussin on pysähdyttävä, tai Rivieralla Nizzan kaupungissa Venäläinen kirkko? Eivät mielestämme ole, jonka vuoksi kohteet toki esitellään, mutta ei parhaina nähtävyyksinä.

helsinki matkaopas, kansikuva

Matkaopas The Best of Helsinki löytyy nyt verkkokirjakaupoista.

Otsikkokuva on merinäkymä Löyly-saunakompleksin terassilta Hernesaaressa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *