Posted in Liiketoiminta

Akkujen suurin kysyntä ei jatkossa tulekaan kulutuselektroniikasta

Joka päivä uusia markkinoita ja liiketoimintamahdollisuuksia löytyy ja tehdään joka puolella maailmaa. Vain harva niistä menee mihinkään, mutta vain harvoin markkinoita muuttava, jopa maailmaa muuttava uusi mahdollisuus on suoraan edessämme: akut ja sähköautot.

Sähköiset ajoneuvot, kuten autot, polkupyörät, linja-autot, skootterit, kuorma-autot, moottoripyörät, pakettiautot ovat olleet jo vuosia hyvin tiedossa kaikilla teknologiaa seuraavilla ihmisillä. Sähköautot eivät vielä ole yltäneet massamarkkinoiden tuotteeksi, kuten sähköiset polkupyörät monissa maissa, mutta autoteollisuus investoi sähköisiin autoihin nyt niin voimakkaasti, että se tulee tapahtumaan. Esimerkiksi Volkswagen rakentaa jo tuotantokapasiteettia I.D. nimen saaville henkilö- ja pakettiautoille. Muut autovalmistajat tekevät samoin.

Bloomberg Businessweek, akkumarkkina

Bloomberg Businessweek on kerännyt dataa ja arvioita maailman akkumarkkinoiden kehityksestä vuoteen 2030 asti. Kuvan käyrä kertoo kerralla kaiken: sähköautot tulevat muuttaman tavan miten ihmiset liikkuvat.

Edes kulutuselektroniikan jatkuva kasvu ei ole lähelläkään sitä tasoa miten paljon autoteollisuus tulee akkuja tarvitsemaan.

Akkujen kysyntä alkaa kasvaa nopeasti 2020-2022. Tämä on juuri se hetki jolloin esimerkiksi VW on kertonut olevansa valmis sähköautojen massatuotantoon. Se tarkoittaa miljoonia autoja. Kun muut suuret automerkit lisätään yhtälöön, akkujen kysyntä ja liiketoiminta suorastaan räjähtää.

Travel User Guide kertoo sähköautoista lisää varsinkin matkailun kannalta.

Volttimittarin valokuvan otti Thomas Kelley.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *