Posted in Kirjat, Matkat

Matkaopas Etelä-Ruotsiin löytää parhaat linnat, kalastajakylät ja Göteborgin kaupunkielämän

gothenburg ja ruotsin länsirannikko matkaopas

Kesälomien suunnittelu on hyvässä vauhdissa, vaikka matkailualalla on vielä monta epävarmuustekijää kesän 2020 mahdollisuuksista. Yksi parhaista ajatuksista mitä aiheesta on näkynyt on idea lähteä jonnekin missä on väljää. Naapurissa Ruotsissa on tilaa esimerkiksi länsirannikon saaristossa, jota voi täydentää kaupunkielämällä Göteborgissa. Rannikko on hieno turistikohde linnoituksineen ja kalastajakylineen.

Klaava Travel Guide -matkaopassarja on julkaissut toisen painoksen englanninkielisestä Gothenburg and Sweden’s West Coast oppaasta matkailijoille jotka haluavat kulkea siellä missä Viikingit ja Skandinavian maiden kuninkaat ovat aikoinaan vuorotellen hallinneet. Tänä päivänä länsirannikko on ruotsalaisten suosikkilomakohde heti Tukholman jälkeen.

Mitä matkaoppaan kirjoittaja suosittelee turistille, joka ei ole etelä-Ruotsissa ja länsirannikolla vieraillut?

matkaopas etelä-ruotsiin, kirjan kansikuva

Upein tapa saapua Göteborgiin on autolautalla. Suomesta tulevalle matkaajalle tämä ei ole kovin luonteva vaihtoehto, mutta jos on tulossa Tanskan kautta takaisin päin, lautta Frederikshavnista Göteborgiin on erinomainen reitti myös Tukholman kautta Suomeen. Göteborgia lähestyessään laivalta avautuu saaristonäkymä, ja viimeiset kilometrit mennään Göta-jokea ylöspäin kaupungin keskustaan.

Toinen vinkki (olettaen, että Göteborgin nähtävyydet on katsottu) on tehdä rannikko- ja saaristokierros. Parhaat historialliset nähtävyydet, kuten linnoitukset löytyvät pieniltä paikkakunnilta länsirannikon alueelta. Viehättäviin kalastajakyliin ja historiallisiin paikkoihin pääsee teitä pitkin. Marstrandin komeaan linnoitukseen tosin on parin minuutin lauttamatka kun tie päättyy viimeiseen kylään.

Kesäkaudella merellä on runsaasti aktiviteettejä tarjolla. Keväällä ja syksyllä myös kalastetaan, vaelletaan kallioilla ja metsissä (jotka ovat hyvin erilaisia kuin Suomessa), pyöräillään ja kenties pelataan golfia.

Matkaopas on saatavilla verkkokaupoissa, kuten Apple Books ja Google Play.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *