Posted in Uutiset

Kuukauden WordPress-uutiskooste

Uutisia WordPress-ohjelmistosta, admin-ominaisuuksista ja tietoturvasta

45 erikoista WordPress-tilastotietoa vuodelta 2019

Artikkelissa on tuoretta tilastotietoa yhä vain suosiotaan vahvasti kasvattavasta WordPress-ohjelmistosta. Myös nippelitietoa on tarjolla, kuten keskiviikkoisin ohjelmistoa ladataan kaikkein eniten, kun taas perjantaisin kaikkein vähiten.

Tietoturvapäivitys WordPress 5.2.4 nyt ladattavissa

Kehitystiimi kertoo korjanneensa kuusi tietoturva-aukkoa WordPress-ohjelmistosta.

WordPress-ohjelmiston versio 5.3 on beta-vaiheessa

WordPress 5.3 on tarkoitus olla ladattavissa 12.11.2019. Beta-version voi ladata jo nyt testikäyttöön. Tärkeimmät uudet asiat ovat: Gutenberg-editori on kehittynyt, admin-paneeli on laajentunut, yhteensopivuus PHP 7.4:n kanssa ja mukana on uusi vakioteema Twenty Twenty.

Käytäntöjä WordPressin tietoturvan ylläpitämiseksi

Artikkelissa on monenlaisia vinkkejä WordPressin tietoturvasta huolehtimiseen, ja ennen kaikkea sen ehdottomasti yleisimmän hakkerointiyrityksen torjumiseksi: yrityksille kirjautua järjestelmään sen administraattorina.

11 parasta vaihtoehtoa Google Analytics -palvelulle

Monet yksityisyyden suojasta huolestuneet asiantuntijat, tavalliset internetin käyttäjät ja sivustojen ylläpitäjät ovat siirtyneet Googlen tuotteista muihin palveluihin, joissa henkilökohtaiset tiedot eivät ole kaupan. Verkkosivustojen ylläpitäjille Google Analytics on jo vuosia kuitenkin ollut standardi, jota käytännössä kaikki ovat käyttäneet. Enää ei niin ole. Erittäin hyviä vaihtoehtoja on runsaasti.

WordPressin kehitykselle hallintoa suunnitellut projekti vaikeuksissa

Suunnilleen vuosi sitten suuressa Wordcamp-konferenssissa pääpuheenaihe oli Gutenberg – uusi editori, joka jatkossa tulee muuttamaan koko ohjelmiston toimintaa. Tämän ominaisuuden kehitys nosti esiin kehittäjiä vaivanneita kipupisteitä, ja johti Governance Project -nimen saaneeseen hankkeeseen. Siinä pyrittiin hahmottamaan demokraattinen päätös- ja hallintamalli WordPressin kehitykselle. Helppoa se ei ole ollut, sillä projektin keskeiset puuhamiehet ja naiset ovat vetäytyneet siitä pois.

Salesforce Ventures investoi 300 miljoonaa dollaria Automattic-yhtiöön

Tämä on WordPress-maailmassa iso uutinen, sillä Automattic on WordPressin perustajan ja eniten ohjelmiston kehitykseen vaikuttavan Matt Mullenwegin johtama yritys. Automattic on nyt arvotettu 3 miljardin dollarin arvoiseksi. Yleinen arvio investoinnin motiiviksi on ohjata WordPress-ohjelmistoa edelleen enemmän yritysmarkkinoille.

Rich Reviews -plugin on riski WordPress-sivustoille

Jos sivustollasi sattuu olemaan Rich Reviews -plugin, poista se välittömästi. Siihen ei ole enää tehty korjauksia, ja hakkerit ovat löytäneet tavan päästä sen kautta sivustolle.

twenty twenty uusi wordpress vakioteema
Twenty Twenty teema.