Posted in Tietoturva, Uutiset

FBI pitää sähköpostihuijauksia tuottavimpana kyberrikollisuuden muotona

Ransomware-kiristysohjelmilla on tehty näyttäviä miljoonien dollareiden/eurojen rikoksia parin viime vuoden aikana. Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi on kuitenkin laskenut sähköpostihakkeroinnin ja -huijausten olevan edelleen tuottavin kyberrikollisuuden muoto.

FBI raportoi sähköpostin avulla tehtyjen rikosten kasvaneen 33% vuodesta 2020 vuoteen 2021. RIkoksia tehdään niin paljon, että Yhdysvalloissa jotkut oikeuslaitokset eivät käynnistä edes tutkimusta jollei varastettu rahamäärä ole useita miljoonia dollareita.

Sähköpostin avulla tehtyjä rikoksia, joita kutsutaan myös lyhenteellä BEC (Business Email Compromise) on monenlaisia, kuten:

  • Hakkeroimalla päästään kirjautumaan sopivan henkilön tilille, joka voi esimerkiksi käskeä talousosastoa siirtämään suuren summan rahaa rikollisten tilille.
  • RIkolliset väärentävät oman sähköpostiosoitteensa ja tekeytyvät joksikin yrityksen johtajaksi, joka pyytää työntekijältä salassa pidettävää tietoa tai pyytää maksamaan jonkin olemattoman laskun.
  • Rikolliset onnistuvat viesteillä tai puhelinsoitoilla taivuttelemaan jonkin työntekijän tekemään jotain mitä hänen ei pitäisi tehdä.

Techxplore uutisoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *